Kendt nordjyde dømt for vold

En højt profileret nordjyde blev onsdag d. 20. november dømt for at have bestilt et angreb på en gammel bekendt. Den ene tiltalte, en 53-årig mand, nægtede sig skyldig i anklagen, men blev i sidste ende dømt i byretten i Aalborg. Den anden tiltalte, en 24-årig mand, erklærede sig skyldig i at have slået offeret med en knytnæve i ansigtet. 

Natten mellem d. 1. og 2. marts var de to tiltalte i byen. Her skulle den 53-årige mand angiveligt have opfordret den 24-årige mand til at slå en mand, den 53-årig kendte perifert, i ansigtet på Old Games Pub i Aalborg. 

Offeret fortalte i sit vidneudsagn, at kontroversen på baren bundede i en 36 år gammel fejde, hvor den midaldrende mand og den forurettede havde en uoverensstemmelse i deres hjemby. 

Under retssagen nægtede den tiltalte, midaldrende mand at kende noget til hverken uoverensstemmelsen eller offeret som person. Videoovervågning fra gerningsstedet viser de to tiltalte sammen og derefter den 24-årige mands slag mod offeret, men ikke nogen samtale mellem den 53-årige og offeret. 

Inden dommeren og de to domsmænd skulle votere om dommen, fik den 53-årige mulighed for at ytre sig. Han nægtede stadig at være skyldig og sagde: 

”Jeg er ked af det og vred over, at jeg sidder her i dag. Jeg føler, jeg sidder i en anden mands retssag. Jeg ved 100 procent, at jeg ikke har gjort noget, og det her kan få store konsekvenser for mig og min familie”. 

På trods af den følelsesmæssige appel blev den 53-årige mand stadig dømt for vold i forening, fordi dommeren fandt offerets forklaring, om det bestilte overfald, troværdigt nok til at dømme den 53-årige sammen med den unge mand, der allerede havde erklæret sig skyldig i vold.  

En fælles bekendt af de to tiltalte optrådte i retten som vidne, fordi han havde været til stede, da overfaldet skete. Da de to tiltalte og den fælles bekendte hver især afgav deres forklaringer, der mindede meget om hinanden, blev de alle spurgt flere gange, om de havde talt om aftenen på baren, inden de skulle i retten. For alle tre var svaret, at de kort havde talt om det men, at de ikke havde haft nogen yderligere snak om, hvad de helt præcist havde oplevet.  

Afslutningen på retssagen blev dommen for vold i forening til både den 24-årige og den 53-årige, der fik henholdsvis 40 dages fængsel og 30 dages betinget fængsel. Den kendte nordjyde ankede dommen med det samme og navneforbuddet blev dermed forlænget, sådan at det også dækker ankesagen. 

One thought on “Kendt nordjyde dømt for vold

  1. Fokuspunkter Kathrine

    • Det fungerer godt, at du beskriver rets-forløbet og episoden med sikker hånd. Du har fundet nogle gode beskrivelser til dit persongalleri, så man som læser er med hele vejen.

    • Overskriften er god, og man bliver nysgerrig

    • Husk, at når du formidler til ”almindelige” mennesker bør du anvende ”offeret” i stedet for ”forurettede”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *